Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че украинските въоръжени сили се

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че украинските въоръжени сили се
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна се нуждае от 160 изтребителя F-16

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че украинските въоръжени сили се нуждаят от към 160 изтребителя F-16, с цел да подсигуряват сигурността на украинското небе и да улеснят превозването на храни през Черно море, заяви „ TVP World ”.


Той акцентира, че Киев води отбранителна война против Русия, която нахлу в Украйна и аргументи гибелта на десетки хиляди нейни жители.

Зеленски посочи големите вреди, нанесени на украинските цивилни и техните домове. Той означи, че украинските управляващи нямат желание да се откажат от нито една част от територията на страната, с цел да реализиран спокойно съглашение с Русия.

Украинският президент, че сходно съглашение зависи от това дали Москва ще зачита териториалната целокупност на Украйна и ще изтегли войските си отвън границите на страната.

Според Зеленски обещаните от Запада 50-60 изтребителя F-16 са незадоволителни, с цел да може украинската войска да се опълчи дейно на съветската експанзия. Той добави, че въоръжените сили на Киев би трябвало да разполагат с изтребители F-16 до началото на 2024 година


Зеленски загатна още, че са нужни общо към 160 такива самолета, с цел да се основат военни единици, способни да попречат на Кремъл да господства във въздушното пространство. Президентът означи, че Украйна се нуждае от тези изтребители освен за отбрана на територията си, само че и с цел да попречи на Москва да подържа " нелегитимен надзор над Черно море " и да отбрани коридора, през който се изнася украинско зърно.

Украинският държавен глава посочи, че има незабавна потребност от образование на украински водачи, които ще ръководят F-16, както и на механици за тези самолети.

Той акцентира, че приоритет на Киев е да отбрани цивилното население " от съветското настъпление ".

Зеленски изрази вяра, че полемиките по отношение на интеграцията на Украйна в Европейски Съюз ще стартират по-късно през годината. По отношение на договарянията за участие в НАТО президентът съобщи, че " всичко зависи от това по какъв начин ще се развие войната ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР