Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че следователите са разкрили над

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че следователите са разкрили над
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: В освободените от руската окупация райони на Херсонска област са открити доказателства за над 400 руски военни престъпления

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че следователите са разкрили над 400 съветски военни закононарушения и са намерили тела на военнослужещи и цивилни в освободените от съветската окупация региони на Херсонска област.
 
" Следователите към този момент са документирали повече от 400 съветски военни закононарушения. Открити са тела на починали цивилни и военнослужещи ", съобщи Зеленски във вечерното си видеообръщение. " Стабилизация и възобновяване на законността " са реализирани в 226 обитаеми места с повече от 100 000 поданици, означи той, представен от УНИАН.
 

 
Продължават арестите на съветски бойци и наемници, добави президентът. Зеленски съобщи, че сраженията в Донецката област в Източна Украйна са толкоз интензивни, колкото и през последните дни, като съветските офанзиви не са спирали. Украинската защита е на най-високо ниво и няма да ги пропусне, даде обещание той.
 
" Всички ние усещаме, че успеха ни наближава ", сподели Зеленски във видеопосланието си. " Винаги има хора, които се борят и работят за нашата победа ", акцентира той, като благодари на бойците, лекарите и дипломатите за денонощната им работа в Украйна, откогато Русия стартира войната против съседката си преди повече от осем месеца и половина.
 
Миналата седмица украинската войска означи огромен триумф: След сполучливи контраатаки руснаците в южната област Херсон се изтеглиха от едноименната районна столица и други градове на десния или западния бряг на огромната река Днепър. Украинското военно командване в южната част на страната оповестява, че силите на Киев неотдавна са си върнали общо 179 обитаеми места.
 
През последните няколко дни е освободен регион с повърхност към 4500 кв. км на северозапад от р. Днепър, заяви в неделя украинската организация УНИАН, базирайки се на локалните военни.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР