Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че ситуацията в Бахмут непрекъснато

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че ситуацията в Бахмут непрекъснато
Коментари Харесай

В Бахмут става все по-сложно  

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че обстановката в Бахмут непрестанно се усложнява. " Врагът унищожава всичко, което може да се употребява за отбрана и защита на украинските позиции. "

Той добави, че е в непрекъсната връзка с командирите.

" Нашите бойци, които се пазят в Бахмутското направление, са същински герои ", акцентира президентът. Зеленски благодари на украинските бранители и отбранители, които героичен удържат това и други посоки в Донбас.

И в утринната си сводка Генералния щаб на украинските въоръжени сили декларират, че съветската войска е отблъсната при Васюкивка, Василиевка, Берхивка, Ягодне и Бахмут. Заедно с други обитаеми места те са потърпевши от противников обстрел.

Руската федерация концентрира главните си старания върху офанзивата в Купянската, Лиманската, Бахмутската, Авдиевската и Шахтарската посока. " Миналия ден нашите бойци отблъснаха над 60 противников офанзиви в тези направления. "

Същевременно съперникът е направил 8 ракетни и 32 въздушни удара.

Вчера Зеленски направи срещи с представители на държавното управление и службите за сигурност. " Няма да оставим никакъв късмет както за вътрешни, по този начин и за външни закани ", разгласи Зеленски.

Макар и Киев да отхвърли поръчката на ръководителя на " Вагнер " Евгений Пригожин, че наемниците му са завладяли село Ягодне, което се намира северно от Бахмут, очевидно съветските войски все по-плътно обкръжават оспорвания от месеци град.

Продължилата месеци борба за града, в който сега живеят единствено към 5000 от общо 70 000 поданици, е една от най-кървавите борби на безсилие по време на едногодишната съветска инвазия. Бахмут не е изключително огромен град, само че след многомесечни старания за удържането му има съществено алегорично значение за украинската войска. Самият Володимир Зеленски обаче към този момент съобщи, че ще пазят града, " до момента в който има смисъл ".

Ръководителят на украинското разузнаване Кирил Буданов в изявление за " Гласът на Америка " прикани западните сътрудници към по-интензивни доставки на оръжие и муниции. Това е належащо, с цел да се реализира пробив във войната.

" Не мисля, че ще ви кажа нещо ново, това е интензифицирането на оръжейните доставки. Това е интензифицирането. Защото въоръжаването продължава, само че темповете и размерът не са задоволителни, с цел да се направи пробив. Към сегашния миг. Тоест належащо е повече ", сподели той. Той означи, че приказва главно за въоръжението, което към този момент се доставя от сътрудниците. Украйна се нуждае и от ударна авиация.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР