Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Русия подготвя терористична атака

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Русия подготвя терористична атака
Коментари Харесай

Зеленски предупреди, че руснаците са минирали язовирна стена в Херсон

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Русия приготвя " терористична офанзива " против водноелектрическата централа в Каховка. Той предизвести, че тази съветска терористична офанзива може да остави Запорожската атомна електроцентрала без вода за изстудяване, а това да докара до историческа злополука. Съединени американски щати настояват, че има доказателства, че Иран доставя дронове, с цел да подкрепя въздушните удари на Русия по украински градове

Поредица от гърмежи раздрусаха украинския град Харков. Украинските сили оповестяват за обстрел на Антоновския мост в Източната част на страната. Мостът в Херсон и построената от руснаците около него транспортна връзка за прекосяване на реката са били изумени в четвъртък през нощта.

Украинският президент Володимир Зеленски упрекна руснаците, че минират язовир в Херсонска област и че интернационалната общественост би трябвало да реагира, тъй като това може да докара до огромна злополука. Тази съветска терористична офанзива може да остави Запорожската атомна електроцентрала без вода за изстудяване. Дори работата на канала, който е издигнат за водоснабдяване на Крим и за който сякаш се грижат в Москва, ще бъде изцяло унищожена.
Русия съзнателно основава основа за огромна злополука в южната част на Украйна. Имаме информация, че съветски терористи са минирали язовирната стена и блоковете на Каховската водноелектрическа централа. Това е едно от огромните енергийни уреди. Язовирната стена на тази водноелектрическа централа побира към 18 милиона кубически метра вода. Ако съветските терористи взривят този язовир, повече от 80 обитаеми места, в това число Херсон, ще попаднат в зоната на огромно наводняване.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Руската и украинската войска се готвят за огромна борба за стратегическото промишлено пристанище Херсон в едноименната област в Южна Украйна, която Русия нелегално анексира и в която бе въведено военно състояние. Около 15 000 души към този момент са били преместени от Херсон през река Днепър, откогато стартира депортирането на хора от назначените проруски губернатори.

Докато Русия продължава въздушните си бомбардировки на украински градове, Съединените щати настояват, че разполагат с доказателства, че Иран както доставя безпилотните си самолети, по този начин и образова съветските войски в Крим. Така наречените ирански дронове " камикадзе " се употребяват " за основаване на боязън " измежду цивилното население в Украйна.
Можем да потвърдим, че съветски военнослужещи, основани в Крим, са управлявали ирански безпилотни летателни апарати. Те ги употребяват за нанасяне на кинетични удари по територията на Украйна, в това число при ударите против Киев през последните дни. По наша преценка ирански боен личен състав е бил на място в Крим и е подпомагал Русия в тези интервенции. Досега Русия е получила десетки от тези дронове и евентуално ще продължи да получава спомагателни доставки в бъдеще.
Нед Прайс, представител на държавния департамент на Съединени американски щати

Зеленски прикани за по-строги наказания против Иран за това, че доставя Русия с безпилотни самолети, и съобщи, че съветските удари по електрическата инфраструктура целят да " предизвикат вълна от преселения ". Русия би трябвало да заплати за този гнет и това би трябвало да бъде отразено в деветия пакет от наказания на Европейски Съюз, прикани още президента.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР