Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че разговарял по телефона с

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че разговарял по телефона с
Коментари Харесай

Зеленски обяви на кого ще разчита, за да се сложи край на войната

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че разговарял по телефона с индийския министър председател Нарендра Моди и че се е обърнал към него за помощ за използването на препоръчана от Киев " формула за мир ", съобщи Ройтерс

Контактът сред двамата водачи бе сбъднат в миг, в който Индия се пробва да ускори комерсиалните си връзки с Русия, а западните страни постановат нови наказания, с които да лимитират източниците на Москва за финансиране на войната. Освен това през идната година Индия ще поемe ротационното председателство на Г-20.

" Разговарях по телефона с премиера Нарендра Моди и му пожелах триумф в председателството на Г-20 ", написа украинският президент в " Туитър ". " Това беше платформата, на която разгласих формулата за мир, и в този момент разгадавам на Индия да взе участие в изпълняването ѝ ", добави Зеленски. 

Миналия месец той изиска от двайсетте най-големи стопански системи да одобряват проект от 10 точки, формиран от Украйна, с който да се постави завършек на войната. 

По-късно денем пресцентърът на индийското държавно управление заяви, че двамата водачи са разискали опциите за усилване на двустранното съдействие.

" Премиерът Моди показа главните цели на индийското председателство на Г-20, в това число и разгласяването на терзанията към проблемите на разрастващите се страни, свързани с храните, енергийната сигурност и други ", се споделя в известието.

Премиерът " изрично повтори " апела си за неотложно преустановяване на военните дейности в Украйна и изрази поддръжката си за всички старания, ориентирани към мира, добавя индийската пресслужба.

Този месец Индия, която не осъди съветската инвазия намерено, стана вторият по величина покупател на съветски нефт след Китай. Делхи закупи недопечен нефт от сорта " Урал " на цени много под тавана от 60 $, за който се договориха западните страни. 

Индийският външен министър съобщи, че предвид на обстоятелството, че страната му е третият максимален консуматор на нефт и газ, а приходите на популацията не са високи, Делхи ще би трябвало да се погрижи за личните си ползи. Освен това той дефинира Русия като " постоянен и трикратно изпитан сътрудник ". 

Миналия месец Ройтерс заяви, че Москва е изпратила на Делхи лист с повече от 500 артикули, които вероятно биха могли да бъдат изнасяни за Индия, като измежду тях има коли, самолети и влакове.

Индийските управляващи от своя страна също са дали сходен лист на Русия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР