Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че организира съпротива срещу нападението

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че организира съпротива срещу нападението
Коментари Харесай

Зеленски: Аз съм цел № 1

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че провежда опозиция против нападението на съветските войски от Киев. Има подправени известия, че съм напуснал Киев, оставам с народа си тук, сподели украинският президент, написа

„ Оставам в столицата, оставам с народа си ", сподели той във видеопослание в петък сутринта. 44-годишният водач и някогашен ефирен комедиант бе облечен в кафява тениска и е сниман на неустановено място. Жителите на Киев оповестяват за звуци от детонации през нощта.

Украинската войска е изгубила 137 бойци през първия ден на съветското навлизане, споделя Зеленски. Той ги назова „ герои “. 316 бойци са били ранени, сподели той. Руските офанзиви от няколко направления започнаха в четвъртък сутринта.

„ Днес Русия атакува цялата територия на Украйна. И през днешния ден нашите бранители се показаха доста добре ", сподели Зеленски. Информацията за жертвите измежду цивилното население остава нищожна. В Харковска област на източната граница са починали 23 души, а стотици са били ранени, заяви ръководителят на администрацията Олег Синегубов, по данни на организация Unian.

„ Днес загубихме 137 от нашите герои, нашите жители. Военни и цивилни ", съобщи още Зеленски във видеообръщението. По думите му 316 души също са били ранени по време на боевете. В обръщението си Селенски показва страдание и за неналичието на интернационална поддръжка. " Кой е подготвен да се бие с нас? Не виждам никого - сподели той. „ Кой е подготвен да даде на Украйна гаранция за участие в НАТО? ", попита той, визирайки една от главните противоречиви точки в спора в Украйна. „ Всички се опасяват ", подлага на критика той.

Зеленски допуска, че съветската офанзива е имала за цел да го смъкна от власт. „ Според нашата информация врагът ме е оповестил за цел номер 1, а фамилията ми - за цел номер 2 ", споделя той. Той съобщи, че има подправени известия, че е напуснал Киев. " Оставам в столицата, при моите хора ". Но не му е било разрешено да каже къде тъкмо е отседнал, споделя той. Той изрази страдание, че никой от интернационалните му сътрудници не се е застъпил за приемането на Украйна в НАТО. Така че Украйна е сама – добави президентът.

И държавното управление на Съединени американски щати счита, че Зеленски е „ съществена цел на съветската експанзия ". То „ в доста връзки въплъщава демократичните желания и упоритости на Украйна и украинския народ ", съобщи представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс пред CNN. Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи, че е „ уверен ", че Путин ще се опита да смъкна украинското държавно управление.

„ Знаем, че част от проекта на Русия е да изложи Киев на риск, да нападна столицата и да се насочи към други огромни градове ", сподели Блинкен пред телевизия ABC. „ Виждаме бойци, които идват от север, от изток и от юг ", добави той.

Междувременно след съветската инвазия в Украйна украинският президент подреди обща готовност. Заради военната експанзия на Русия в границите на 90 дни ще бъдат призовани резервисти и наборници от цялата страна, се споделя в декрет, оповестен в четвъртък вечерта, откакто сутринта Русия стартира огромна офанзива против Украйна, нахлувайки от няколко страни.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР