Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е поканил германския канцлер

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е поканил германския канцлер
Коментари Харесай

Зеленски е поканил германския канцлер и президента да посетят Украйна


Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че е поканил немския канцлер Олаф Шолц и немския президент Франк-Валтер Щайнмайер да посетят Украйна на 9 май, когато Русия отбелязва успеха на Съветския съюз над нацистка Германия във Втората международна война, съобщи Асошиейтед прес.

Зеленски съобщи това във видеоконферентно присъединяване във конгрес на английския мозъчен концерн " Чатъм хаус ".

Представители на западни страни допускат, че съветският президент Владимир Путин може да употребява 9 май, с цел да предприеме деяние по отношение на спора в Украйна, като да вземем за пример да разгласи победа или да ескалира спора.

Германия е част от обединяването от западни страни, което поддържа Украйна, само че немският канцлер към момента не е посетил Украйна в символ на взаимност, отбелязва АП. Между Шолц и украинското управление се появи известно напрежение, откакто преди време Киев отхвърли да предложения на посещаване немския президент Щайнмайер, който упрекна в демонстрация на прекомерно благосклонно отношение към Русия по времето, когато той беше външен министър на Германия.

Зеленски съобщи през днешния ден ясно пред " Чатъм хаус ", че кани както Шолц, по този начин и Щайнмайер в Украйна.

Той сподели също, че към момента е подготвен да договаря с Русия, само че че за тази цел Москва би трябвало изтегли войските си от Украйна.

" При това състояние ще можем да обсъждаме нещата по естествен метод " и Украйна ще може да употребява " дипломатически канали ", с цел да си върне територията, сподели украинският водач.

Русия си мисли, че може да избяга от отговорност за осъществените от нея военни закононарушения, като се осланя на опасността да употребява нуклеарно оръжие, сподели още Зеленски пред английския мозъчен концерн, съобщи Ройтерс.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР