Украинският президент Володимир Зеленски задейства решението на Съвета за национална

...
Украинският президент Володимир Зеленски задейства решението на Съвета за национална
Коментари Харесай

Киев наложи санкции на още 200 руски граждани, включително на съветници на Путин

Украинският президент Володимир Зеленски задейства решението на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна за налагане на наказания против още 200 съветски жители и свързани с Русия лица, в това число съветниците на съветския президент Владимир Путин - Юрий Ушаков и Лариса Бричьова. Съответният декрет беше оповестен през днешния ден на уеб страницата на украинската президентска канцелария, съобщи ТАСС.

Агенцията показва, че указът влиза в действие от деня на публикуването му. Санкциите се вкарват против физически лица, в това число против някои съветски политици, политолози, ръководители и чиновници на държавни предприятия, за период от 50 години.

В санкционния лист попадат някогашният началник на апарата на колегията на Военнопромишлената комисия на държавното управление на Русия и заместник-ръководител на канцеларията на съветското държавно управление Игор Боровков, заместник-ръководителят на " Ростехнадзор " Алексей Ферапонтов, ръководителят на дирекцията на Северния морски път Вячеслав Рукша.

Значителна част от глобените са представители на съветската държавна компания " Росатом ".

Освен това в листата е включен и жителят на Украйна, шефът на Запорожката АЕЦ Юрий Черничук.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР