Украинският президент Володимир Зеленски свиква извънредна среща на високопоставени представители

...
Украинският президент Володимир Зеленски свиква извънредна среща на високопоставени представители
Коментари Харесай

Зеленски предупреди с „много суров отговор“ на анексията

Украинският президент Володимир Зеленски привиква изключителна среща на високопоставени представители по сигурността и защитата.

Това заяви неговият представител Сергий Никифоров.

Новината за образуване на изключителната среща на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна пристигна откакто Кремъл оповести, че президентът Владимир Путин ще подпише формалните документи, с които ще разгласи анексирането на четири украински области. Зеленски насочи ново предизвестие към Русия за " доста недопечен отговор " от страна на Киев, ако Москва анексира украинските територии в Херсонска, Запорожка, Луганска и Донецка област.

 
Навсякъде в окупираната територия окупаторът унищожава всички основи на живот – стопанската система, обществената сфера и културата. Цената на това, че един човек в Русия желае да продължи тази война, ще бъде, че цялото съветско общество ще остане без естествена стопанска система, без заслужен живот, без почитание към каквито и да било човешки полезности. За да спрете това, ще би трябвало да спрете този в Русия, който желае войната повече от живота, вашия живот, жители на Русия.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Гласуванията нямат никаква стойност и не трансформират действителността. Териториалната целокупност на Украйна ще бъде възобновена. И нашата реакция на признаването на резултатите ще бъде доста сурова, предизвести Зеленски.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР