Украинският президент Володимир Зеленски ще произнесе реч по видеовръзка пред

...
Украинският президент Володимир Зеленски ще произнесе реч по видеовръзка пред
Коментари Харесай

Зеленски ще произнесе реч пред френските депутати

Украинският президент Володимир Зеленски ще произнесе тирада по видеовръзка пред френските депутати в сряда от 15 часа, съобщи Франс прес, като цитира изказване на председателството на Народното събрание.

" Военната обстановка, която визира украинския народ, визира всички нации на Европа и техните парламенти ", се акцентира в изказването.

Зеленски към този момент приказва по видеовръзка пред евродепутатите на 1 март, по-късно пред английския парламент, канадските депутати, американския Конгрес и немския Бундестаг. Очаква се в неделя той да приказва пред израелския парламент.

На 25 февруари, ден след началото на съветското настъпление в Украйна, обръщение на френския президент Еманюел Макрон беше прочетено пред двете камари на Народното събрание съгласно рядко употребена процедура на член 18 алинея 1 от конституцията. На 1 март бяха проведени и диспути, последвали изказване на държавното управление.

Комисията по защита в долната камара на френския парламент също по този начин организира чувания макар прекъсването на законодателната активност преди президентските избори.

В четвъртък Зеленски прикани Запада да помогне за " прекъсване на тази война " след три седмици на атака на силите на Москва, която не демонстрира признаци на закъснение макар продължаването на договарянията.

В четвъртък идната седмица следва НАТО да провежда изключителна среща на върха, отдадена на войната в Украйна, в която ще взе участие американският президент Джо Байдън. Същия ден в Брюксел ще се организира и среща на държавните и държавните ръководители на Европейски Съюз в наличието на американския президент.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР