Украинският президент Володимир Зеленски съобщи в събота, че в Украйна

...
Украинският президент Володимир Зеленски съобщи в събота, че в Украйна
Коментари Харесай

Зеленски потвърди старта на украинското контранастъпление

Украинският президент Володимир Зеленски заяви в събота, че в Украйна се организират контраофанзивни и отбранителни интервенции, съобщи Ройтерс. Зеленски добави че няма да осведоми за това на какъв стадий са тези интервенции.

Украинският президент посочи, че армията на страната му е почнала контраофанзивни дейности, а военните са настроени положително.

Това съобщи Зеленски, като по този метод за първи път удостовери, че армията му е почнала плануваното от месеци нахлуване, което има за цел да освободи Украйна от окупираните от Русия територии.

Във вчерашното изказване на съветския президент Владимир Путин се споделя, че украинското контранастъпление е почнало през вчерашния ден, само че то не реализира задачите си.

Коментирайки тези думи, Зеленски сви плещи и повдигна надменно вежди на конференция в Киев, като единствено сподели, че армията подхваща отбранителни и контраофанзивни дейности, че той е в непрекъснат контакт с командващия състав и „ всички от командването са настроени позитивно “, съобщи организация УНИАН.

 

 Снимка: БГНЕС/EPA/PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

„ Всички са позитивно настроени. Предайте това на Путин “, сподели той с усмивка по време на конференция с гостуващия в Киев канадски министър председател Джъстин Трюдо.

След потвърждението на Зеленски, че е почнала контраофанзивата за освобождение на превзетите от Русия територии на Украйна, Министерство на защитата в Москва заяви, че през последните 24 часа украинските сили са траяли „ несполучливите “ опити да подхващат офанзиви южно от Донецк и в Запорожка област, както и в региона на източния град Бахмут.

„ През последните 24 часа украинските въоръжени сили продължиха с несполучливите опити за офанзивни дейности в направленията Южен Донецк и Запорожие, както и към град Артьомовск “, съобщи представителят на съветските военни Игор Конашенков и сподели фрагменти от хипотетично поразяване на украински танкове, камиони и бронирани машини.

Агенция Ройтерс показва, че няма по какъв начин да ревизира по самостоятелен метод това изказване ли е или обстановката на бойното поле.

Военно летище в Полтавския район е било изумено от съветски ракети. С дронове и ракети бяха ударени и цивилни цели, като по украинска информация са починали 7 души, трима от които в Одеса.

Заради разрушената преди четири дни стена на огромния язовир „ Нова Каховка “, в Черно море до същия град към този момент плуват покриви на къщи, дървета, мебели, коли и мъртви животни, донесени от река Днепър.

Десетки са в неопределеност, откакто няколко селища бяха наводнени, само че по последни данни към този момент се регистрира спад в равнището на водата най-малко в Николаевска област.

Твърдението на Украйна е, че съветските сили, които управляват стената, са я взривили, за затрудняване на контраофанзивата в Запорожието. Тази версия е подкрепена от сателитни фотоси и сеизмични данни. Руснаците настояват, че стената е разрушена от систематични украински удари.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР