Украинският президент Володимир Зеленски призова западните държави да засилят санкциите

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова западните държави да засилят санкциите
Коментари Харесай

Зеленски към Запада: Страхът ви прави съучастници

Украинският президент Володимир Зеленски прикани западните страни да засилят глобите против Русия, в това число да наложат и петролно ембарго. В своето обичайно среднощно послание той остро подлага на критика „ пасивния “ темперамент, заявявайки, че светът не може да чака съветската страна да отговори на глобите.

Ако " мощните превантивни наказания “ бяха наложени от международните сили по-рано, нашествието в Украйна можеше да бъде предотвратена.

„ Започна пълномащабна война “, сподели Зеленски. „ Сега има доста подмятания, че в случай че Русия понечи да употребява химически оръжия, ще бъдат въведени по-строги наказания, като ембарго върху доставките на съветски нефт за Европа. Просто няма думи. Ние, хората, които сме живи, би трябвало да чакаме. Нима всичко, което съветската войска е направила до момента, не е задоволително за петролно ембарго? Касетъчните бомби не го ли заслужават? ", попита президентът.

Зеленски възнамерява да направи обръщения към парламентите на няколко страни тази седмица, с цел да ги призове да дават повече оръжия.

„ Украинците не би трябвало да умират единствено тъй като някой не може да откри задоволително храброст да ни помогне с нужното ни оръжие. Страхът постоянно те прави съизвършител ", сподели още Зеленски.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР