През деня ще е предимно слънчево и топло. След обяд

...
През деня ще е предимно слънчево и топло. След обяд
Коментари Харесай

Предимно слънчево, на места с валежи и гръмотевични бури

През деня ще е най-вече слънчево и топло. След обяд тук-там и то най-вече над Западна и Северозападна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност. Очакват се на по-малко места превалявания и гръмотевични стихии. 

Mаксималните температури ще са сред 27-30°С. Най-горещо ще е в Дунавската низина и Горнотракийската равнина - до 30-32°С.
Времето по Черноморието - чудесни условия за плаж!
През целия ден ще е слънчево и горещо. Ще духа сдържан източен вятър. Максималните температури ще са от 27°-28°С, по северното крайбрежие и до 28-29°С по южното.

Температурата на морската вода ще се увеличи и ще е сред 25°-26°С. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Времето в София 
Ще има условия и за превалявания в Софийска област. Минималните температури ще са сред 15°С, а оптималните – към 28°С. През деня времето ще е слънчево. След обяд- с развиване на мощна купесто-дъждовна облачност. Очакват се превалявания и гръмотевични стихии тук-там из Софийска област и над самия град! Ще духа слаб до сдържан източен вятър.
Времето в планините
Ще е най-вече слънчево и топло. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, а над масивите от Югозападна и Централна България ще има условия за мощни стихии и градушки! Ще духа слаб източен вятър, по високите елементи - краткотрайно мощен от югоизток.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 24-25°C, на 2000 метра – към 20°C.
Времето на Балканите
През идващите 42 часа времето на Балканите последователно ще се стабилизира. Очакваните превалявания ще са най-вече по планините и на по-малко места. Ще стартира и стопляне. 

Прогноза: Имре Дузмат,  Meteo Balkans
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР