Реалната възможност да се състави правителство клони към нула, защото

...
Реалната възможност да се състави правителство клони към нула, защото
Коментари Харесай

Проф. Маринов: Реалната възможност да се състави правителство клони към нула

Реалната опция да се сформира държавно управление клони към нула, тъй като не е допустимо да се излъчи стабилно работещо ръководство. Точно заради тази причина никой няма да се захване с тая работа. Ситуацията е доста неприятна, тежка и неприятна, и няма по какъв начин да стане – ще бъдат инкасирани тежки загуби. Това сподели проф. Александър Маринов – политолог и консултант на президента Румен Радев в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус ".

" Всички парламентарно показани партии приказват, че би трябвало да има държавно управление, показват подготвеност под едно или друго условия да поемат отговорност, само че никой не желае действително да поеме това задължение, тъй като каквото и държавно управление да се сформира, то ще бъде едва, ще бъде подложена на напън, с него ще спекулират съперниците му. Така че това е една доста неприятна задача и всеки гледа по какъв начин да излезе от съществуващото състояние, в това число тези, които демонстрират огромен възторг да свършат тази работа. "

По думите му всяка партия си е избрала някаква роля, като Борисов, който е напълно наясно, че не може просто по този начин да се измъкне и по тази причина предлага държавно управление на малцинството с цялостната изясненост, че то няма да мине. " Той явно не желае да направи държавно управление с Движение за права и свободи, даже и с някаква дребна добавка в профил, тъй че той би трябвало да каже: Ето ние изпълняваме волята на гласоподавателите си. Ние сме най-голямата партия, обаче нашите гласоподаватели не желаят да гласоподават за нас, пък да получават Денков, " изясни политологът и добави, че пък Има Такъв Народ са си избрали ролята на праволинейна съпротива. 

Съвършено ясно е, че в създалата се обстановка е на практика необикновено ПП-ДБ да влязат в повтаряне на " сглобката " от предходния парламент. Според него ПП-ДБ схващат доста добре обстановката и няма да влязат в ръководството дружно с ГЕРБ.

Дори и теоретично да получат третия мандат за сформиране на държавно управление, Политическа партия ще предложат подобен кабинет, който няма по какъв начин да бъде признат. " В тази обстановка да си на власт след всичко, което са понесли, всичко, което са позволили, ще си е самоубийство. Те схващат доста добре, че единственият им късмет е да създадат нещо, което се е случило доста пъти през годините: излизаш в съпротива и тези, които ръководят, почват да натрупат негативи. Хората доста бързо не помнят кой е бил предходния неприятен, намират си нов неприятен, и по този метод те разчитат по някакъв метод да се стабилизират. "  

Според проф. Маринов Народното събрание не демонстрира никакви белези на жизненост и е на дневен ред появяването на нов политически индивид, защото " сегашните представители са изцяло изчерпани и неспособни да предложат хрумвания и политики, както и да поемат отговорност, което намира и напълно обективна оценка от страна на гласоподавателите ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР