Украинският президент Володимир Зеленски призова своите сънародници да ограничат потреблението

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова своите сънародници да ограничат потреблението
Коментари Харесай

Зеленски призова украинците да ограничат потреблението на електроенергия

Украинският президент Володимир Зеленски прикани своите сънародници да лимитират потреблението на електрическа енергия, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията отбелязва, че това е станало в миг, когато Украйна се пробва да се възвърне от съветските удари по нейната енергийна инфраструктура. На този декор възрастните и уязвимите хора се приготвят за доброволна евакуация от Херсон. В разрушения от войната южен град, в който украинската войска влезе на 11 ноември след изтеглянето на съветските въоръжени сили, съвсем няма ток и течаща питейна вода.

Украинците най-вероятно ще би трябвало да се примирят с всекидневни прекъсвания на тока в цялата страна най-малко до края на март, предвижда през вчерашния ден ръководителят на огромен частен електроенергиен снабдител.

Над 950 хиляди клиенти бяха изключени от мрежата в понеделник. За през днешния ден са планувани нови прекъсвания на тока, предизвести държавният електроенергиен систематичен оператор " Укренерго ".

През последните седмици Русия нанася ракетни удари по енергийната инфраструктура на Украйна. В резултат милиони хора останаха без ток на фона на настъпването на зимата и рухването на температурата под нулата, отбелязва Ройтерс.

Половината от енергийната инфраструктура на Украйна е извадена от строя, сподели Зеленски.

В обичайното си вечерно видеообръщение украинският президент прикани своите сънародници да пестят ток, изключително в тежко наранени региони като столицата Киев, Суми на север, Виница на югозапад и Одеса на Черно море.

" Систематичното увреждане на нашата енергийна система от удари на съветските терористи е толкоз доста, че всички наши хора и компании би трябвало да бъдат съзнателни и да преразпределят потреблението си през целия ден... Опитайте да ограничите вашето лично
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР