Украинският президент Володимир Зеленски призова да не се очаква бърз

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова да не се очаква бърз
Коментари Харесай

Зеленски: Войната няма да свърши толкова бързо, колкото ни се иска

Украинският президент Володимир Зеленски прикани да не се чака бърз завършек на войната на Русия против Украйна. Той приказва за това на среща в Киев с изпълнителния шеф на Fox Corporation Лаклан Мърдок, публицистите от канала Fox News Бенджамин Хол и изданието Sun Джеръм Старки.

" По някаква причина хората гледат на това като на филм и чакат, че няма да има дълги паузи в събитията, че картината пред очите им постоянно ще се трансформира, че всеки ден ще има изненади. Но за нас, за нашите бойци, това не е филм ", сподели Зеленски, представен от формалния си уебсайт.

" Това е нашият живот. Това е сложна работа всеки ден. И всичко няма да свърши толкоз бързо, колкото ни се желае, само че ние нямаме право да се откажем и няма да създадем това ", продължи президентът на Украйна.

Думите на Зеленски пристигнаха в подтекста на изявления за удължение на спора - преди всичко, изказването на главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, че войната е в задънена улица, което той направи при започване на ноември на страниците на списание Economist.

От кабинета на Зеленски отхвърлят, че украинският президент и главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна имат различия по отношение на по-нататъшното водене на бойните дейности и контранастъплението, което се оказа не толкоз бързо, колкото се очакваше при започване на лятото от Киев и на Запад.

През пролетта на 2022 година в региона на Киев група публицисти от Fox News попаднаха под съветски обстрел. Телевизионният публицист Хол, който в този момент се среща със Зеленски, беше тежко ранен, операторът Пиер Закржевски и украинската фиксьорка Александра Кувшинова бяха убити, напомня уеб сайтът на офиса на Зеленски. Президентът на Украйна награди Хол с медал.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР