Украинският президент Володимир Зеленски призова американците да запазят непоклатимо единство,

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова американците да запазят непоклатимо единство,
Коментари Харесай

Зеленски призовава американците да запазят непоколебимо единство до победата

Украинският президент Володимир Зеленски прикани американците да " запазят непоклатимо единение ", до момента в който " мирът не бъде възобновен " в Украйна, защото през днешния ден в Съединени американски щати се организират основни междинни избори, чийто резултат може да повлияе на поддръжката на Вашингтон за Киев, оповестява Франс прес.

" Моля ви да поддържате непоколебимо единение, както сега, до деня, в който всички ще чуем тези значими думи, за които сме мечтали, до момента в който не чуем, че мирът най-сетне е възобновен ", сподели той в послание посредством видеоконферентна връзка от Киев, където получи американския " Медал на свободата ".

Зеленски благодари на " президента Байдън, на двете партии в Конгреса и на всеки американски жител " за забележителната финансова, военна и дипломатическа поддръжка за Украйна след съветското настъпление в страната на 24 февруари.

През последните осем месеца Вашингтон е главният съдружник на Киев, като постанова строги наказания на съветското управление и на огромна част от съветската стопанска система, доставя украинската войска с прецизни ракетни системи и друга техника и дава значима разследваща информация.

В средата на май Конгресът на Съединени американски щати отпусна 40 милиарда $ за подкрепяне на военните старания на Украйна.

Днес Володимир Зеленски съобщи, че за него е " чест " да получи филаделфийския " Медал на свободата ", само че желае да посвети тази премия на " всички дами и мъже на Украйна ", които " демонстрират на най-голямата автокрация в света, че в Украйна тя може да получи единствено проваляне ". Украинският президент уточни по-специално " героичните бойци ", " доброволците " и " работещите в енергетиката, които възвръщат достъпа на хората до електрическа енергия, откакто съветски ракети и ирански дронове удариха електроцентрали ".

" Свободата е основната дума за нас и това, което в действителност сплотява всички украинци ", акцентира Зеленски в десетминутното видео.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР