Украинският президент Володимир Зеленски призна, че армията на страната му

...
Украинският президент Володимир Зеленски призна, че армията на страната му
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна все още не може да премине в контранастъпление

Украинският президент Володимир Зеленски призна, че армията на страната му към момента не е в положение да предприеме контраатака на изток, като изясни това с неналичието на оръжия.

Той изрази мнението си в изявление за най-големия японски вестник " Йомиури ", фрагменти от което са оповестени в съботния брой.

" Все още не можем да стартираме [контраофанзива]. Без танкове, артилерия и [американски реактивни системи за залпов огън] HIMARS не можем да изпратим храбрите си бойци на фронтовата линия ", съобщи украинският водач.

Той акцентира, че Киев чака доставки от сътрудниците.

Засягайки опцията за обновяване на мирните договаряния сред Украйна и Русия, Зеленски изрази мнение, че " не са образувани безусловно никакви условия за това ".

Той съобщи, че е песимистичен във връзка с оферти от Китай кротичък проект. " Не сме получавали никакви оферти за ходатайство или образуване на договаряния от страна на Китай ", съобщи украинският президент и добави, че е бил известен от Пекин по дипломатически канали за готовността си да се срещне с китайския президент Си Дзинпин.

 

Инфо: БГНЕС

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР