Украинският президент Володимир Зеленски пристигна в Хирошима за разговори с

...
Украинският президент Володимир Зеленски пристигна в Хирошима за разговори с
Коментари Харесай

Зеленски кацна в Хирошима за срещата на Г-7

Украинският президент Володимир Зеленски дойде в Хирошима за диалози с групата Г-7, съобщи Агенция Франс Прес.

Пътуването му до Япония за срещата на върха, като преди този момент се очакваше да взе участие посредством видеозапис, идва, откакто той приветства " историческото " решение на Белия дом да разреши на Украйна да получи изтребители F-16 и образование на киевските водачи.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че " мирът ще бъде по-близо " вследствие на срещите във формата Г-7, откакто дипломатически източник заяви, че той е дошъл в японския град Хирошима.

" Япония. Г-7. Важни срещи с сътрудници и другари на Украйна. Сигурност и засилено съдействие за нашата победа. От през днешния ден мирът ще бъде по-близо ", написа Зеленски в обществените мрежи, написа БГНЕС.
Съветникът по националната сигурност Джейк Съливан удостовери персоналното наличие на украинския президент Володимир Зеленски на срещата на върха на Г-7 в японския град Хирошима и разгласи, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще се срещне с него, предава американският новинарски ефирен канал CNN.

" Мисля, че е сигурен залог, че президентът Байдън ще се срещне с него “, разяснява Съливан пред кореспонденти в Хирошима в събота сутринта локално време. Той добави, че сега няма публично известие за срещата, само че че Байдън " чака с неспокойствие опцията да може да седне лице в лице “ със Зеленски.

Съливан не даде детайлности за пътуването на Зеленски до Япония, само че увери, че Съединени американски щати " не са страната, която го е докарала тук “. Източници на малкия екран разкриха по-късно, че Зеленски е пътувал до Япония с френски дипломатически аероплан.

Премиерът на Япония Фумио Кишида също удостовери наличието на Зеленски. В изказване на Министерството на външните работи в Токио се споделя, че държавното управление на Япония е решило да организира съвещание за Украйна с водачите на Г-7 в неделя, последният ден от срещата на върха.

" Бе взето решение да се организира сесия за Украйна с водачите на Г-7, с персонално присъединяване на Зеленски. Президентът на Украйна също ще взе участие като посетител в сесията за мира и стабилността с държавните и държавни ръководители на Г-7 и водачите на поканените страни “, излиза наяве още от публикувания текст.

В изказването се удостоверява, че министър председателят на Япония Фумио Кишида и Зеленски също възнамеряват да проведат двустранна среща в неделя. " Ситуацията в Украйна " е една от главните точки от дневния ред на срещата на върха на Г-7 в Хирошима и е " значимо да се отрази гласът на Украйна ", се цитират думите на японския министър-председател в изказването от Министерство на външните работи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР