Украинският президент Володимир Зеленски предупреди хората в страната си за

...
Украинският президент Володимир Зеленски предупреди хората в страната си за
Коментари Харесай

Зеленски предупреди украинците да бъдат готови за всякакъв развой на събитията

Украинският президент Володимир Зеленски предизвести хората в страната си за заплаха от още съветски набези в оставащите няколко дни до края на 2022 година, съобщи ДПА.
" Трябва да сме наясно, че врагът ще се опита да направи този интервал мрачен и комплициран за нас ", сподели той в нормалното си вечерно видеобръщение. Тази година Русия загуби всичко, което можа, добави Зеленски. " Но тя се пробва да компенсира загубите си със злорадството на пропагандистите си след ракетните удари по нашата страна и по нашата енергетика ", сподели Зеленски.

" Знам, че тъмнината няма да ни попречи да нанесем нови провали на окупатора ", продължи Зеленски. " Но ние би трябвало да бъдем подготвени за всевъзможен процес. "
Украинският президент насочи остри думи към съветската войска, откакто през вчерашния ден по данни на Киев при артилерийски обстрели от нейна страна на Херсон са починали минимум 16 души, а 64 са били ранени. " Това не са хора ", сподели той. " Ще намерим всеки от съветските убийци. "
Независимо от многократните подмятания на Владимир Путин, че е подготвен да договаря, Киев не възприема думите на съветския президент за чиста монета.

" Русия не желае договаряния и се пробва да избяга от отговорността за войната ", написа в Туитър украинският президентски консултант Михайло Подоляк. " Това е явно, тъй че вървим към арбитражен съд. "
Киев счита, че съветското политическо и военно управление би трябвало да бъде изправено пред интернационален арбитражен съд за войната по модела на Нюрнбергските процеси против нацистите след Втората международна война.
" Русия е тази, която атакува Украйна и убива жителите ѝ ", добави Подоляк. " В спора няма други страни, претекстове или геополитика ", уточни той.
През последните дни Путин на няколко пъти загатна за подготвеност да договаря, само че без да спомене нищо за предварителните условия, сложени от Киев. Докато Москва би преговаряла въз основа на сегашната фронтова линия, Украйна желае първо всички съветски войски да бъдат изтеглени от нейна територия, в това число от окупирания през 2014 година Крим, и да получи репарации.
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
26 Дек 202220226 Дек 20227526 Дек 202235125 Дек 2022200625 Дек 202254625 Дек 2022881КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани14 Дек 202288009 Дек 2022124717 Дек 2022121217 Дек 2022415
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР