Украинският президент Володимир Зеленски предупреди, че ядрената война може да

...
Украинският президент Володимир Зеленски предупреди, че ядрената война може да
Коментари Харесай

Зеленски: Вече не е блъф, ядрената война може да стане реалност

Украинският президент Володимир Зеленски предизвести, че нуклеарната война " може да стане действителност ".

" Руският президент Владимир Путин желае да изплаши целия свят ", съобщи той в изявление за предаването " Face The Nation " по CBS.

" Вижте, може би през вчерашния ден това беше блъф. Сега това може да е действителност. Путин окупира нашата атомна електроцентрала и в град Енергодар. Тази атомна електроцентрала има шест блока. И... той продължава изнудването си, обвързвано с износа ни на електрическа енергия за Европа ", уточни президентът в Киев.

Зеленски уточни и че не мисли, че Путин блъфира.

" Мисля, че светът го възпира и лимитира тази опасност. Трябва да продължим да оказваме напън върху него и да не му разрешаваме да удължава войната ", уточни той.

Коментарите на Зеленски идват, откакто той даде обещание да се отнася с предаващите се съветски войски по " цивилизован метод ".

 

На собствен ред Путин подписа законопроект, признат от съветския парламент предходната седмица, който планува всеки боец, който дезертира, непринудено се съобщи или не се подчини на заповед за стълкновение, да бъде наказван с до 10 години затвор.

Междувременно New York Times също излезе с информация, че съветският президент Владимир Путин може да употребява тактически нуклеарни оръжия, само че към момента няма доказателства, че ги реалокира или приготвя подобен удар.

Според представители на американската администрация Путин може да употребява нуклеарни оръжия при демонстрационна експлозия над Черно море, Северния ледовит океан или Украйна.

Експертите считат, че съветският президент надали ще се осмели да го направи поради реакцията на Запада и съдружниците на Москва като Китай и Индия. Последните показаха най-острата си рецензия към потреблението на нуклеарни оръжия от съветския деспот.

В трансформиралото се в традиция видеопослание на Зеленски нощес президентът мина на съветски език, с цел да призове " руснаците " да не се подчиняват на оповестената в Руската федерация наказателна готовност и ги посъветва да бягат или да се предадат.

" Искам да повторя още един път. Отново на съветски, изключително за съветските " приятели "... Виждаме, че хората, изключително в Дагестан, са почнали да се борят за живота си. Виждаме, че те стартират да схващат, че това е въпрос на техния живот. Защо техните съпрузи, братя, синове би трябвало да умрат в тази война? Във война, която един човек желае. Във война против нашия народ, на нашата земя. Той не изпраща децата си на война. Борете се, с цел да гарантирате, че вашите деца - всички, които могат да бъдат отвлечени от тази незаконна съветска готовност - няма да бъдат изпратени на гибел ", прикани Зеленски.

 

И добави: " Защото в случай че дойдете да отнемете живота на нашите деца - споделям ви го като татко - ние няма да ви оставим живи. "

После, към този момент на украински език, президентът акцентира, че за " руснаците " има излаз.

" Не се поддавайте на престъпна готовност. Избягайте. Или се предайте в украински плен при първа опция. Обръщам се към всички наши другари в осведомителната сфера с молба да поддържат разпространяването на този апел. Колкото повече жители на Руската федерация се пробват най-малко да защитят личния си живот, толкоз по-скоро ще завърши тази незаконна война на Русия против народа на Украйна ", сподели Зеленски.

Той още един път благодари на всички, които се борят и работят за успеха на Украйна.

В края на обръщението Зеленски поздрави украинската еврейска общественост и всички евреи по света с Рош Хашана.

" Нека всички молебствия за победа, всички молебствия за мир в Украйна бъдат чути ", сподели той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР