Украинският президент Володимир Зеленски посети южната Херсонска област, запозна се

...
Украинският президент Володимир Зеленски посети южната Херсонска област, запозна се
Коментари Харесай

Зеленски посети южната Херсонска област

Украинският президент Володимир Зеленски посети южната Херсонска област, срещна се със положението на локалната инфраструктура и даде обещание " да възвърне всичко " след съветската инвазия, съобщи Ройтерс.

Идването му в регион, където Украйна извърши сполучливо контранастъпление против съветските окупационни сили в края на предходната година, беше второто му посещаване отвън Киев тази седмица.

Вчера Зеленски посети войските към източната фронтова линия в Бахмут. " Говорих с локални поданици за проблемите и потребностите им сега ", написа Зеленски в " Телеграм " в допълнение към видео от визитата му в Херсон.

" Ще възстановим всичко, ще построим всичко отначало. Точно както всички градове и села, потърпевши от окупаторите ".

Украинската контраатака предходната година принуди съветските войски да се изтеглят от регионалната столица Херсон след месеци окупация. Работниците в региона в този момент работят по възобновяване на електроснабдяването и водоснабдяването.

" Трябва да подсигуряваме цялостно възобновяване и сигурност на енергийния ни бранш ", написа Зеленски в обособена обява, на която се вижда по какъв начин ревизира енергийната инфраструктура и добави:  " Благодарен съм на всеки, който работи за това и връща светлината на хората ни! ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР