Украинският президент Володимир Зеленски посети Националната специализирана детска болница Охматдит,

...
Украинският президент Володимир Зеленски посети Националната специализирана детска болница Охматдит,
Коментари Харесай

Зеленски отиде при ранени във войната деца

Украинският президент Володимир Зеленски посети Националната профилирана детска болница " Охматдит ", където беседва с деца, преминаващи през рехабилитация, откакто са били ранени при съветски офанзиви, съобщи Укринформ, като се базира на обява на президента в " Телеграм ".

" Посетих болница " Охматдит ", с цел да се срещна с признати за лекуване там ранени деца, с цел да ми опишат те за техните занимания и за себе си ", написа " Зеленски "

Президентът на Украйна се е срещнал в частност с Марина Пономарьова от Херсонска област, показва Укринформ. Зеленски по-рано бе записал видеопоздрав за нейния рожден ден и ѝ бе заречен да се видят онлайн. Марина стана първото ранено във войната дете, което получи протеза.

По информация от канцеларията на украинския президент Зеленски е разговарял и с Катерина и Юлия Йоргу. Момичетата  са били ранени при съветска ракетна офанзива по железопътната гара в Краматорск. Майка им е починала. Държавният глава се срещнал и с Елисавета Надточни и Богдан Яловитски, които минават планувана рехабилитация в болничното заведение.

Зеленски е поздравил децата във връзка Никулден и им е раздал дарове. Той също по този начин е разгледал съвременно съоръжение, което се употребява за рехабилитация на деца, съобщи Българска телеграфна агенция.

Генералният шеф на болничното заведение Володимир Жовнир е предал на президента играчки, направени от млади пациенти.

Зеленски е подчертал по време на визитата, че е горделив от украинците, които оказват помощ на децата да преодолеят последствията от съветските офанзиви и да стартират отначало живота си. " Всеки ден се борим украинските деца да живеят в мирна, самостоятелна Украйна, да се усещат щастливи, всичките им стремежи да бъдат изпълнени и всичките им фантазии да се осъществен ", сподели украинският президент.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР