Украинският президент Володимир Зеленски посети днес Змийския остров в Черно

...
Украинският президент Володимир Зеленски посети днес Змийския остров в Черно
Коментари Харесай

Зеленски посети Змийския остров, отбелязвайки 500 дни от началото на руската инвазия

Украинският президент Володимир Зеленски посети през днешния ден Змийския остров в Черно море, с цел да означи 500-ия ден от пълномащабното навлизане на Русия в страната му, съобщавата от Българска телеграфна агенция.

Президентът отдаде респект на украинските герои и изрази признателност към всички, които през последните 500 дни се борят против съветската експанзия. Видео от визитата беше оповестено от президента в обществените мрежи, заяви сътрудник на осведомителна организация Укринформ.

" Днес сме на Змийския остров, нашия Змийски остров, който в никакъв случай няма да бъде превзет от окупатора, както и цяла Украйна. Защото ние сме страна на смелите. Днес почетохме на нашите украински герои, всички воини, които се сражаваха за този остров, които го освободиха. И въпреки това да е едно малко парче земя в средата на нашето Черно море, то е отлично доказателство, че Украйна ще си върне всяка част от територията си! Оттук, от това място, желая да благодаря на всеки един от нашите воини за тези 500 дни! На нашите въоръжени сили, на нашето разузнаване, на граничарите, на Националната армия, на Службата за сигурност на Украйна, на Националната полиция, на нашите сигналисти, на нашия народ. Благодаря на всички, които се борят за Украйна ", съобщи президентът.

Свободата, която всички украински герои от разнообразни времена са желали за Украйна и която би трябвало да бъде извоювана тъкмо в този момент, ще бъде респект към всички, дали живота си за Украйна, съобщи Зеленски и добави: " Ние сигурно ще победим ".

Президентът остави посвещение на паметна плоча на Змийския остров, сложена да припомня за освобождението на Змийския остров от украинските сили за защита на 30 юни 2022 година, отбелязва Укринформ.

На 500-ия ден от пълномащабното навлизане украинският президент Володимир Зеленски присъди званието " Герой на Украйна " на 49 бранители на страната, 46 от тях - посмъртно, съобщи организация УНИАН.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР