Украинският президент Володимир Зеленски поиска Съветът за сигурност на ООН

...
Украинският президент Володимир Зеленски поиска Съветът за сигурност на ООН
Коментари Харесай

Зеленски поиска ООН да въведе термина терористична държава

Украинският президент Володимир Зеленски изиска Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да даде легално определение за терористична страна.

Същевременно той упрекна Русия за сходно държание.

" За страдание, сега Организация на обединените нации не разполага с правна формулировка на термина " терористична страна ", съгласувана с всички страни - членки на Организация на обединените нации ", съобщи Зеленски посредством видеовръзка.

Той сподели, че спорът в Украйна " показва незабавната нужда от въвеждане на термина на равнище Организация на обединените нации и наказване на всяка терористична страна ". Той също по този начин прикани Русия да бъде изключена от всички структури на Организация на обединените нации поради хипотетичното нарушение на правилата на организацията.

В същото време Зеленски съобщи, че е призовал Съединени американски щати да признаят Русия за спонсор на тероризма. Френският президент Еманюел Макрон съобщи на конференция, че е отказал да признае Русия за спонсор на тероризма, тъй като " това не е методологията на Франция ". Говорителят на генералния секретар на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик, разяснявайки позвъняването на Зеленски, съобщи, че сходни решения не са в компетенциите на генералния секретар на организацията./БГНЕС

Киев / Украйна
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР