Украинският президент Володимир Зеленски поднови призива си към държавите от

...
Украинският президент Володимир Зеленски поднови призива си към държавите от
Коментари Харесай

Зеленски: Нужни са гаранции, че руските терористи няма да използват Шенген

Украинският президент Володимир Зеленски възобнови апела си към страните от Европейския съюз да забранят визите за съветски жители.

Във видеообръщението си от миналата нощ тази той изрече признателност на редица европейски страни, които сложиха въпроса за визите за жители на терористична страна на публично равнище на разискване в Европейски Съюз.
" Трябва да има гаранция, че съветските убийци и медиаторите на държавния гнет няма да употребяват Шенген. Не може да се унищожи самата концепция за Европа, нашите общи европейски полезности. Тоест не може да се трансформира Европа в супермаркет, където няма значение кой влиза, а главното е човек просто да заплаща за стоките ", разгласи Зеленски.

" Предишния ден Латвия публично призна Русия за държавен спонсор на тероризма. Работим, с цел да подсигуряваме, че целият свят ще направи същото. Това е заслужено. Това е вярно. И това ще се случи ", акцентира Зеленски.

По-рано Естония също разгласи, че от идната седмица ще затвори границата си за съветски жители с естонски шенгенски визи, с което стана третата страна след Латвия и Финландия, която прикани Европейския съюз да затвори границите си за туристи от Руската федерация.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР