Украинският президент Володимир Зеленски отправи призив за доставка на по-тежки

...
Украинският президент Володимир Зеленски отправи призив за доставка на по-тежки
Коментари Харесай

Зеленски поиска от Запада да достави по-тежки оръжия: Не можете да дойдете при нас с празни ръце

Украинският президент Володимир Зеленски насочи апел за доставка на по-тежки западни оръжия, до момента в който се готви да се срещне с високопоставени представители на Съединени американски щати в Киев, а съветските сили концентрират офанзивите си в източната част на страната, в това число като се пробват да сложат завършек на съпротивата на последните украински сили в пристанищния град Мариупол, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Зеленски разгласи предстоящото посещаване на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и министъра на защитата Лойд Остин на конференция нощес. Засега няма коментар от Белия дом.

Украинският президент акцентира, че чака резултати от визитата на американските представители, както във връзка с оръжията, по този начин и на гаранциите за сигурността.

" Не можете да дойдете през днешния ден при нас с празни ръце и ние не чакаме единствено дарове или сладкиши, чакаме съответни неща и съответни оръжия ", съобщи Зеленски.

Съветникът на Зеленски Олексий Арестович съобщи, че съветските сили се пробват да щурмуват завода " Азовстал " в Мариупол, като нанасят въздушни удари и го подлагат на артилерийски обстрел, съобщи Ройтерс.

" Руски войски се пробват да довършат бранителите на " Азовстал " и над 1000 мирни жители, които се крият в завода ", добави Арестович във Facebook.

Заводът е последният бастион на украинските сили в пристанищния град, който е под контрола на съветските сили.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР