Украинският президент Володимир Зеленски отхвърли призива на папа Франциск за

...
Украинският президент Володимир Зеленски отхвърли призива на папа Франциск за
Коментари Харесай

Зеленски отхвърли призива на папа Франциск за мирни преговори с Русия

Украинският президент Володимир Зеленски отхвърли апела на папа Франциск за мирни договаряния с Русия, определяйки го като " виртуално ходатайство " от разстояние, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Зеленски не разяснява директно Светия отец или позицията му в постоянното си вечерно видеообръщение, само че загатна, че концепцията на папата няма нищо общо с напъните на религиозните фигури в Украйна да оказват помощ на страната.

" Те ни поддържат с молебствия, с диалози и с каузи. Това в действителност съставлява връзката сред църквата и народа ", уточни Зеленски. " А не отнякъде на разстояние от 2500 км да се прави виртуално ходатайство сред някой, който желае да живее, и някой, който се пробва да те унищожи ", добави украинският президент.

Швейцарската социална телевизия в събота разгласява на уеб страницата си фрагменти от изявление с главата на Римокатолическата черква, записано предишния месец, в което той прикани Украйна да " има куража да развее бялото знаме " и да договаря за преустановяване на войната с Русия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР