Украинският президент Володимир Зеленски отдели време от натоварената си програма,

...
Украинският президент Володимир Зеленски отдели време от натоварената си програма,
Коментари Харесай

Зеленски срещу Мъск в Туитър

Украинският президент Володимир Зеленски отдели време от натоварената си стратегия, обвързвана с воденето на война, с цел да „ троли “ Илон Мъск в Туитър, заяви „ Политико “.

Зеленски попита почитателите си: " Кой @elonmusk ви харесва повече? " Последва анкета, в която разновидностите бяха " Този, който поддържа Украйна " и " Този, който поддържа Русия ". Не е изненадващо, че първият вид си обезпечи огромния дял от гласовете.

Зеленски евентуално е дал отговор на туит от Мъск по-рано денем, в който шефът на „ Тесла “ написа четири оферти под заглавие " Мир сред Украйна и Русия ".

Те бяха:

" Повторно осъществяване на избори в анексираните райони под надзора на Организация на обединените нации. Русия да напусне, в случай че това е волята на народа ".

" Крим публично да бъде част от Русия, както е от 1783 година (до грешката на Хрушчов) ".

" Водоснабдяването на Крим е обезпечено. "

" Украйна остава неутрална. "

Това беше последвано от анкета с отговори " Да " и " Не ".

Мъск последва анкетата си, като написа: " Много е евентуално това да е резултатът най-после - въпросът е какъв брой хора ще умрат преди този момент " и по-късно: " Заслужава да се означи също, че вероятен, въпреки и малко евентуален, излаз от този спор е нуклеарната война. "

Много други политици и водачи дадоха отговор също на Мъск.

„ Уважаеми @elonmusk, когато някой се опита да открадне гумите на вашата Tesla, това не го прави легален притежател на автомобила или на гумите. Въпреки че настояват, че и двамата са дали своят вот в негова изгода. Просто споделям “, написа президентът на Литва Гитанас Науседа в Туитър.

Официалният профил на украинския парламент отговори сбито в Туитър: „ Не “. Върховната рада добави своя отговор с откъс от поредицата Хари Потър: „ Съществуват всевъзможни типове храброст. Необходима е огромна храброст, с цел да се надигнем против враговете си, само че също толкоз и да застанем до приятелите си. “

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба написа:

„ Онези, които оферират Украйна да се откаже от народа и земята си - евентуално с цел да не се нарани накърненото его на Путин или с цел да избави Украйна от премеждия - би трябвало да престанат да употребяват думата " мир " като евфемизъм за " да позволим на руснаците да убиват и изнасилват още хиляди почтени украинци и да заграбят още земя ".

Официалният профил на спонсорираната от Москва телевизия „ RT ” е споделила туита на Мъск, заяви украинската медия „ Kyiv Post ”.

БГНЕС напомня, че при започване на войната Илон Мъск даде на Украйна своята система „ Starlink ”. С нея беше улеснен достъпа до интернет на труднодостъпни райони, където инфраструктурата е унищожена. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР