Украинският президент Володимир Зеленски освободи от длъжност командващия украинските силиг

...
Украинският президент Володимир Зеленски освободи от длъжност командващия украинските силиг
Коментари Харесай

Зеленски уволни командира на украинските сили в Донбас

Украинският президент Володимир Зеленски освободи от служба командващия украинските силиг енерал Едуард Михайлович Москалов. Това стана ясно късно в неделя след декрет, подписан персонално от президента.

Москалов командва сраженията в района на Донбас от март предходната година и към момента не е ясна повода той да бъде освободен от висшия боен пост.

Това обаче е следващото освобождение на почитан украински чиновник в последния месец, до момента в който Зеленски се пробва да предприеме ограничения по отношение на корупцията в страната.

Украинските управляващи организираха серия от антикорупционни следствия в цялата страна, които бяха последвани от разнообразни уволнения и оставки на чиновници.

Междувременно продължава да провокира вниманието на двете страни, изключително на Русия. Кремъл сподели, че желае да се запознае в детайлностите от предлагането от 12 точки. В него Пекин приканва за мирни договаряния, като в същото време желае всички страни да заобикалят нуклеарна ескалация и да прекратят нападенията против цивилни жители.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че всички начинания, които могат да приближат мира, заслужават внимание.

" Обръщаме огромно внимание на проекта на нашите китайски другари. Разбира се, детайлностите би трябвало да бъдат деликатно оценени, като се вземат поради ползите на всички разнообразни страни. Това е доста дълъг и натоварен развой ", сподели той.

Песков обаче сподели, че към момента не вижда никакви признаци, които да подсказват края на военния спор.

По-рано Зеленски приветства внимателно мирния проект на Пекин, само че съобщи, че той би бил допустим единствено в случай че докара до евакуиране на съветски войски от всички окупирани украински територии.

Западните водачи, измежду които и американският президент Джо Байдън, са скептично настроени към предлагането и настояват, че Китай не разполага с интернационален престиж, с цел да работи като медиатор в спора.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР