Украинският президент Володимир Зеленски определи участието на страната си в

...
Украинският президент Володимир Зеленски определи участието на страната си в
Коментари Харесай

Зеленски: Мюнхенската конференция беше доста ползотворна за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски дефинира присъединяване на страната си в Мюнхенската конференция по сигурността като много ползотворно, предаде Укринформ.

" Участието ни в тазгодишното издание на Мюнхенската конференция по сигурността беше много ползотворно. Украинската позиция за интернационалния дневен ред беше подкрепена от нашите сътрудници ", съобщи президентът на Украйна нощес в обичайното си вечерно видеообръщение.

Той означи, че в границите на форума е разговарял с водачите на Дания, Нидерландия и Чехия, с които е реализирано " решение за спомагателна поддръжка ", а също и с водача на Азербайджан, срещата с който Зеленски дефинира като продуктивна и спомагаща за укрепването на двустранните връзки и на района като цяло.

" А също и с американските сътрудници. Имах диалог (телефонен - бел. ред.) с президента Байдън по доста значими въпроси, в това число за Авдеевка и потребността от продължаването на кардиналната, задоволителна поддръжка за Украйна ", сподели украинският държавен глава.

Той добави, че се е срещнал и с премиера на Бангладеш и с президента на Гватемала.

Началото на Мюнхенската конференция по сигурността е сложено през 1963 година като платформа с към 60 участници от Западния блок за разискване на въпроси от региона на политиката на сигурност и продължава съществуването си и след края на Студената война. Целта на конференцията е да спомогне за недопускането на нова огромна война и за решаването на районни спорове. След 1999 година тя се трансформира в най-големия по рода си самостоятелен международен конгрес и събира годишно по към 600 участници, добавя Укринформ.

Видеото е архивно: " Конференцията в Мюнхен: Остра реакция на международните водачи след гибелта на Навални "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР