Украинският президент Володимир Зеленски определи отношенията си с Германия като

...
Украинският президент Володимир Зеленски определи отношенията си с Германия като
Коментари Харесай

Зеленски изрази недоволство, че трябва да убеждава Германия да помага на Киев

Украинският президент Володимир Зеленски дефинира връзките си с Германия като променливи в изявление за сп. " Щпигел “, като уточни, че би трябвало да " убеждава “ немския канцлер Олаф Шолц да помогне на Украйна в името на Европа, съобщи Ройтерс.
" Трябва да оказвам напън, с цел да помогне на Украйна и непрекъснато се постанова да го увещавам, че тази помощ не е за нас, а за европейците “, съобщи Зеленски пред немското издание. " Отношенията ни с Германия са на талази, на приливи и отливи “, добави украинският държавен глава. 

Той сподели, че е признателен на Берлин за изпращането на системи за Противовъздушна отбрана " Ирис-Т “, които по думите му са избавили живота на доста хора, само че дебатът за танковете е сложил връзките им в " сложен интервал “.
Дори и преди Германия да вземе решението си за даване на танкове " Леопард 2 “ на Киев, тя е била вторият по величина снабдител на военно съоръжение за Украйна след Съединени американски щати, сочат данни на Институт за международна стопанска система в Кил.
Но времето, което е било належащо за вземането на решение за изпращането на оръжия, в това число и на системите за Противовъздушна отбрана " Ирис-Т “ и бойните пехотни машини " Мардер “ провокира рецензии от страна на някои съдружници, отбелязва Ройтерс. 

Шолц обществено разкритикува конкуренцията сред някои страни да доставят на Украйна повече и по-добри оръжия и съобщи, че решенията би трябвало да се взимат поверително и да бъдат съгласувани.
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
10 Фев 20231209 Фев 2023185009 Фев 202390109 Фев 202399409 Фев 2023208909 Фев 2023934КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани07 Фев 202375607 Фев 202374005 Фев 202399607 Фев 2023665
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР