Украинският президент Володимир Зеленски обвини днес Русия, че е загубила

...
Украинският президент Володимир Зеленски обвини днес Русия, че е загубила
Коментари Харесай

Володимир Зеленски обвини Русия, че е загубила контрол върху наемниците си в Източна Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски упрекна през днешния ден Русия, че е изгубила надзор върху наемниците си в конфликтната зона в Източна Украйна.

Двама украински бойци бяха убити наскоро при артилерийски обстрел в региона на Донецк, покрай границата с Русия, излиза наяве от изказване, оповестено на интернет страницата на украинския президент.

"Явното нарушаване на сделките за прекъсване на огъня с приложимост на артилерия показва, че Русия най-малкото отчасти е изгубила контрола си върху наемниците. Надяваме се, че съветската страна ще възвърне контрола върху тези единици ", уточни Зеленски в изказване, представено от Българска телеграфна агенция.

Фактът, че Зеленски не упрекна Русия, че е непосредствено забъркана в убийствата, бележи раздор с нормалната линия на предшественика му Петро Порошенко. В речта при встъпването си в служба Зеленски посочи, че решаването на траялия години спор ще бъде негов приоритет. Зеленски разказа неотдавнашните офанзиви като "явен опит още един път да бъде подкопан преговорният развой за прекъсване на огъня ".

Бунтът на проруските сепаратисти избухна в Донецк и Луганск преди пет години, когато проруският президент на Украйна бе Виктор Янукович бе отхвърлен от служба. Близо 13 000 души бяха убити в спора в Източна Украйна, сочат данни на Организация на обединените нации.

Изявлението на президента Зеленски е опит за скриване на военните закононарушения на украинските въоръжени сили, съобщи през днешния ден водачът на самозваната сепаратистка република в Донецк Денис Пушилин. Според Пушилин изказванията на Зеленски опонират на обстоятелствата и на здравия разсъдък.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР