Украинският президент Володимир Зеленски обеща на страната си, че няма

...
Украинският президент Володимир Зеленски обеща на страната си, че няма
Коментари Харесай

Зеленски обеща, че няма да има затишие в контраофанзивата

Украинският президент Володимир Зеленски даде обещание на страната си, че няма да има никакво мъртвило в контраофанзивата, при която биват отвоювани градове от съветските войски, до момента в който в неделния ден продължаваше обстрелът на обширна територия на Украйна.

Той изброи поредност от градове, които Украйна си е върнала по време на светкавичното нахлуване в североизточната част на страната.

„ Изюм, Балаклия, Купянск и Харковска област като цяло са освободени. Тези думи звучат в този момент. Звучат на всички места. Мариупол, Мелитопол и Херсон също звучат, те ще звучат още по-често и по-силно, когато ние ги освободим. Донецк, Горловка и Луганск – и те ще прозвучат. Джанкой, Евпатория, Ялта – и те също. Непременно “, сподели Зеленски.

 
Може би в този момент на някои от вас ви се коства, че след поредност от победи е настъпило известно мъртвило. Но това не е мъртвило. Това е подготовка за идната серия... Следващата серия от доста значими думи, които би трябвало да бъдат чути. Защото Украйна би трябвало да бъде свободна – цялата.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Военното командване на Украйна заяви, че в събота неговите сили са обезопасили източния бряг на река Оскол.
Тъй като през уикенда съветски снаряди поразиха градове и други обитаеми места, английското министерство на защитата предизвести, че Москва евентуално ще усили офанзивите против цивилен цели, защото търпи провали на бойното поле.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР