Украинският президент Володимир Зеленски обеща да отвоюва частите от Южна

...
Украинският президент Володимир Зеленски обеща да отвоюва частите от Южна
Коментари Харесай

Зеленски: Няма да предадем юга на никого!

Украинският президент Володимир Зеленски даде обещание да отвоюва частите от Южна Украйна, окупирани от съветски военни, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Няма да предадем юга на никого”, закани се той във вечерното си видеообръщение малко откакто се върна от посещаване на фронтовата линия в южната част на страната.

Зеленски даде обещание да отвоюва всичко, което принадлежи на украинците и добави, че Украйна ще си възвърне безвредния достъп до морето. Украинският държавен глава се зарече и че Киев ще направи всичко допустимо, с цел да възобнови износа на храна от пристанищата си, незабавно щом това може да бъде осъществено безвредно с интернационална помощ.

Руски войски превзеха огромна част от Южна Украйна малко след началото на войната, напомня ДПА. Те превзеха цялото украинско крайбрежие към Азовско море и елементи от украинското черноморско крайбрежие. Русия към този момент анексира Крим през 2014 година. Руски пълководец разгласи през април, че желае да превземе цялата Южна Украйна до оспорвания Приднестровски район в прилежащата Молдова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР