Украинският президент Володимир Зеленски настоя пред ООН за справедливо наказание

...
Украинският президент Володимир Зеленски настоя пред ООН за справедливо наказание
Коментари Харесай

Зеленски призова ООН да лиши Русия от правото ѝ на вето в Съвета за сигурност

Украинският президент Володимир Зеленски настоя пред Организация на обединените нации за " заслужено наказване " против Русия, осъди изрично нахлуването на съветски войски в страната му и прикани за основаването на специфичен арбитражен съд, съобщи Франс прес.

,,Срещу Украйна беше осъществено закононарушение и ние настояваме за заслужено наказване против Русия'', съобщи Зеленски във видеообръщение към Общото заседание на Организация на обединените нации.

 

Тъй като не съумя да отиде в Ню Йорк, Зеленски получи изключително позволение от държавите-членки на Организация на обединените нации да приказва пред събранието във видеоизявление.

В своята тирада, приключила с бурните аплодисменти на присъстващите в залата, Зеленски насочи гневна рецензия към Русия поради експанзията ѝ против Украйна.

Няма да допуснем този обект да надделее над нас, съобщи той и прикани за основаване на специфичен арбитражен съд, който да съди Русия " за незаконната ѝ експанзия " против страната му.

Зеленски употребява думата " наказване " в речта си най-малко 15 пъти, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Украинският президент прикани също за основаване на фонд за отплата на Украйна и съобщи, че Русия би трябвало да бъде лишена от правото на несъгласие в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

По-рано на форума американският президент Джо Байдън упрекна Русия, че " най-безсрамно е нарушила " правилата на Организация на обединените нации.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР