Украинският президент Володимир Зеленски напусна Прага и пристигна в Словакия

...
Украинският президент Володимир Зеленски напусна Прага и пристигна в Словакия
Коментари Харесай

След Прага Зеленски кацна в Братислава, вечерта е в Истанбул

Украинският президент Володимир Зеленски напусна Прага и дойде в Словакия в границите на обиколката му из Европа.

 

Държавният глава кацна в Братислава по покана на словашкия си сътрудник Зузана Чапутова.

Това стана ясно от известие, оповестено на страницата на президента в Туитър.

" Следва Словакия. Важни срещи в Братислава с президентката Зузана Чапутова, министър-председателя Лудовит Одор и ръководителя на Националния съвет Борис Колар. Заедно с нашия благонадежден комшия ще приказваме за съответна поддръжка в областта на защитата и евроатлантическата интеграция на Украйна, срещата на върха на НАТО и Формулата за мира, двустранното съдействие и енергийната сигурност ".

По време на двустранна среща чешкият министър председател Петър Фиала даде обещание, че страната му ще достави на Украйна бойни хеликоптери и друго съоръжение. Той увери, че Украйна може да разчита на поддръжката на Прага за присъединението си към НАТО и Европейски Съюз. Фиала акцентира, че чака всички съдружници от НАТО да поддържат кандидатурата на Украйна за присъединение към пакта, и добави, че сигурността на Украйна е неразривно обвързвана със сигурността на цяла Европа.

По въпроса за замразените съветски активи чешкият министър председател съобщи, че се разискват способи те да бъдат употребявани за възобновяване на Украйна.

Зеленски посети Прага още предходната вечер, откакто денем бе в България. В София той се срещна с премиера Николай Денков и вицепремиерката Мария Габриел.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР