Украинският президент Володимир Зеленски направи кратко посещение в Германия на

...
Украинският президент Володимир Зеленски направи кратко посещение в Германия на
Коментари Харесай

Зеленски спря в Германия на връщане от САЩ, посети американска военна база

Украинският президент Володимир Зеленски направи малко посещаване в Германия на връщане от Съединени американски щати и след диалози в Норвегия с водачите на петте скандинавски страни, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Според немската полиция Зеленски е кацнал на летището във Франкфурт и по-късно е посетил казармите на американската войска " Клей " във Висбаден, на към 30 км западно.

" Отново се убедих в отличното качество на американската военна помощ за Украйна. Тя е извънредно значима за успеха ни ", написа Зеленски в Екс, представен от Ройтерс.


Той добави, че чака Конгресът във Вашингтон напълно скоро да вземе решение за продължение на помощта за Киев.

При визитата си в американската военна база Зеленски се срещна с началника на Европейското командване на въоръжените сили на Съединени американски щати ген. Кристофър Каволи.

Украинският водач се насочи на обиколка в няколко страни, с цел да набере повече поддръжка за страната си в битката ѝ за отбиване на 22-месечната съветска инвазия, напомня ДПА.

В сряда Зеленски се срещна с финландския президент Саули Ниинистьо в Осло и с министър председателите на Норвегия, Швеция, Дания и Исландия.

Във вторник той посети Вашингтон, с цел да потърси по-голяма поддръжка от Съединени американски щати против Русия, откакто републиканците в Конгреса на Съединени американски щати блокираха настояването на Белия дом за разпределяне на още 61 милиарда $ помощ за Украйна.

По време на последното си пътешестване Зеленски посети и Аржентина.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР