Украинският президент Володимир Зеленски каза, че от началото на конфликта,

...
Украинският президент Володимир Зеленски каза, че от началото на конфликта,
Коментари Харесай

Зеленски: 23 000 руски войници са загинали в Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски сподели, че от началото на спора, доскоро повече от 2 месеца към 23 000 съветски бойци са починали до момента в Украйна, съобщи ДПА.

Във видеообръщението си от тази нощ Зеленски акцентира също, че руснаците са изгубили над 1000 танка, съвсем 2500 други военни транспортни средства също са унищожени, заяви Българска телеграфна агенция.

Не е ясно какъв брой са убитите съветски бойци от началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари. Москва досега е удостоверила гибелта на над 1000 свои бойци и показва, че броят на убитите украински бойци е над 23 000.

Руското министерство на защитата заяви по-рано през вчерашния ден, че над 2600 украински танка и бронирани машини, към 650 дрона, както и 142 самолета и 112 хеликоптера са били извадени от строя.

Преобладаващата част от сраженията бяха съсредоточени в Луганск и Донецк, наричани общо Донбас, които в огромна степен са следени от проруски сепаратисти, отбелязва ДПА.

Смята се, че сега Русия насочва напъните си върху преодоляване на части от украинска територия в южната и източната райони на страната, откакто се провали в по-широката си атака.

Окупаторите натрупат спомагателни сили за нови офанзиви против нашите военни в източна Украйна, сподели Зеленски. Те построиха укрепления в района на Харков, в опит да засилят натиска в Донбас, добави президентът.

Държавният глава се обърна и към съветските военни: „ Всеки съветски боец към момента може да избави живота си. По-добре да оцелеете в Русия, в сравнение с да умрете на наша земя “.

Зеленски заяви, че Украйна продължава договарянията за стягане на глобите против Русия. Президентът на Украйнаъобяви, че „ в близко бъдеще “ се чака решение за ограничавания върху вноса на съветски петрол.
ТЕМА преди 12 часа 8539 преди 13 часа 3575 преди 15 часа 5627
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР