Украинският президент Володимир Зеленски каза, че най-малко 48 души са

...
Украинският президент Володимир Зеленски каза, че най-малко 48 души са
Коментари Харесай

Руска атака срещу магазин в Източна Украйна уби 48, твърдят служители

Украинският президент Володимир Зеленски сподели, че минимум 48 души са били убити при съветски артилерийски удар, поразил магазин покрай източния град Купянск в четвъртък.

Олег Синегубов, шеф на военната администрация на Харковска област, сподели, че съветските сили са обстреляли кафене и магазин в село Грозна в област Купянск.

Пишейки в Telegram, Синебухов сподели: „ Днес към 13:15 руснаците обстреляха кафене и магазин в село Гроза, област Купянск, където имаше доста цивилни “.

„ Спасителите не престават да работят на мястото. Към момента телата на 48 починали, в това число 6-годишно момче, са извадени от руините.

„ 6 души, в това число 1 дете, са ранени. Лекарите им оказват нужната помощ. Спасителните интервенции на мястото не престават. "

Украинският президент Володимир Зеленски, който е на посещаване в Испания, съобщи, че офанзивата е „ явно брутално съветско закононарушение – ракетна офанзива против елементарен магазин за хранителни артикули, изцяло умишлена терористична офанзива “.

„ Руският гнет би трябвало да бъде спрян. Всеки, който оказва помощ на Русия да заобиколи глобите, е нарушител. Всички, които към момента поддържат Русия, поддържат злото. Русия се нуждае от тази и сходни терористични офанзиви единствено за едно нещо: да трансформира своята геноцидна експанзия в новото обикновено за целия свят “, сподели Зеленски.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР