Украинският президент Володимир Зеленски и украинският народ днес станаха лауреати

...
Украинският президент Володимир Зеленски и украинският народ днес станаха лауреати
Коментари Харесай

Зеленски и украинският народ получиха награда за принос към европейското единство

Украинският президент Володимир Зеленски и украинският народ през днешния ден станаха лауреати на премията, която немският град Аахен присъжда за принос към европейското единение, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Комитетът, присъждащ Международната премия " Карл Велики " съобщи, че за 2023 година тя се присъжда на Зеленски и жителите на Украйна, които се борят не против Русия и освен за суверенитета на Украйна, " само че също по този начин за Европа и европейските полезности ". Удостояването с тази премия на Зеленски и на украинския народ акцентира, че тяхната страна е част от Европа, сподели комитетът.

Наградата, която носи името на императора на Свещената Римска империя, управлявал в миналото огромна част от Западна Европа от столицата си в Аахен, се връчва от 1950 година за заслуги към Европа и европейското единение. Сред нейните лауреати са някогашният президент на Съединени американски щати Бил Клинтън и папа Франциск. Наградата за 2022 година бе присъдена на беларуската съпротива Мария Колесникова, Светлана Тихановска и Вероника Цепкало, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР