Украинският президент Володимир Зеленски и германският канцлер Олаф Шолц са

...
Украинският президент Володимир Зеленски и германският канцлер Олаф Шолц са
Коментари Харесай

Зеленски и Шолц са координирали позициите си в телефонен разговор преди срещата на върха на НАТО

Украинският президент Володимир Зеленски и немският канцлер Олаф Шолц са координирали позициите на двете страни преди срещата на върха на НАТО във Вилнюс в телефонен диалог през днешния ден, съобщи Укринформ, като се базира на обява на Зеленски в " Телеграм ".

" Дълъг и плодотворен телефонен диалог с немския канцлер Олаф Шолц. Ние координирахме позициите си в навечерието на срещата на върха на НАТО във Вилнюс и обсъдихме форматите на бъдещи гаранции за сигурност за Украйна ", написа той.

Зеленски е осведомил Шолц за събитията на бойното поле. " Споделихме оценките си по отношение на последните развития в Русия и Беларус и обсъдихме сегашното положение на зърнената договорка и значимостта на нейното продължение ", сподели още украинският президент.

" Благодарен съм за значимите сигнали за поддръжка за Украйна на Конференцията за възобновяване в Лондон и срещата на Европейския съвет. Особено съм признателен за дейното използване на отбранителния пакет на стойност 2,7 милиарда евро и многогодишния проект за отбранителна поддръжка за Украйна на стойност 8,8 милиарда евро ", сподели Зеленски.

Той добави, че срещата на равнище съветници в Копенхаген е значима стъпка към използването на украинската формула за мир. Двете страни са се споразумели да продължат дейната работа в тази сфера.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР