Украинският президент Володимир Зеленски говори пред португалския парламент, за да

...
Украинският президент Володимир Зеленски говори пред португалския парламент, за да
Коментари Харесай

Зеленски поиска помощ от Португалия, като напомни за Революцията на карамфилите

Украинският президент Володимир Зеленски приказва пред португалския парламент, с цел да изиска поддръжката на страната, която отбелязва в понеделник 48-ата годишнина от Революцията на карамфилите, с която беше комплициран завършек на десетилетия на фашистка тирания и 13-годишна колониална война, съобщи Франс прес.

" Вашият народ, който скоро ще чества годишнината от Революцията на карамфилите, която ви освободи от диктатурата, знае доста добре какво усещаме. Вие знаете какво носят на Украйна гибелта и диктатурата ", съобщи Зеленски в речта си, произнесена по видеоконферентна връзка.

Както и при предходни речи, произнесени пред западни парламенти, Зеленски се появи облечен като боен водач, седнал пред знамето на своята страна, като говореше на личния си език със симултанен превод, предава Българска телеграфна агенция.

" Ние не се бием единствено за своята самостоятелност, а за оцеляването си ", акцентира той, като изиска да бъдат изпратени " тежки оръжия " или поддръжката на Лисабон за нова серия от наказания против Москва поради нашествието на съветската войска в Украйна.

Зеленски изиска поддръжката на Португалия и за бъдещото присъединение на Украйна към Европейския съюз. Председателят на португалския парламент Аугущу Сантуш Силва акцентира в речта си, че неговата страна " продължава да се бори за поддържане на единството, което е от значително значение за ефикасното взимане на решения " на Европейски Съюз и НАТО.

По-рано, във видеовръзка на кръгла маса, отдадена на помощта за Украйна, в границите на срещите на Международния валутен фонд и Световната банка във Вашингтон, украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Украйна има потребност от 7 милиарда $ на месец, с цел да компенсира икономическите си загуби, породени от водената от Русия война.

" Ще имаме потребност от стотици милиарди долари за възобновяване ", добави Зеленски, представен от Франс прес.

Във виртуалното си послание на форума той прикани международната общественост да изключи Русия незабавно от интернационалните финансови институции и прикани всички страни да скъсат връзките си с Москва. 

Зеленски добави, че съветската обсада на черноморски пристанища стопира украинския експорт и това въздейства отрицателно на хранителната сигурност на световно равнище, съобщи Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР