Украинският президент Володимир Зеленски е заявил пред ръководителя на Международната

...
Украинският президент Володимир Зеленски е заявил пред ръководителя на Международната
Коментари Харесай

Зеленски: Сигурността на Запорожката АЕЦ не може да бъде гарантирана

Украинският президент Володимир Зеленски е декларирал пред ръководителя на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси, че сигурността на атомната електроцентрала в Запорожие не може да бъде обезпечена, до момента в който съветските войски не я изоставен. Подробности от интернационалния редактор Георги Петровски от БНР:

Русия държи като " пленник " най-голямата атомна централа на Украйна и я употребява за радиационно изнудване, акцентира украинският президент:

„ Никой различен терорист не е достигал такова дъно в цинизма си както го прави Русия. Държането на атомна електроцентрала като пленник повече от година е най-лошото нещо, което може да се случи в историята на европейския, а и в международния бранш на нуклеарната енергетика “.
В продължение на една година в Запорожката атомна електроцентрала не престават да работят украинци, само че оборудването е под надзор на съветските сили. Екип от наблюдаващи от организацията на Организация на обединените нации също участва в обекта, само че основаването на зона за сигурност към него става все по мъчно.

Тази нощ Киев е бил подложен на офанзива с дронове, заяви кметът Виталий Кличко. Съобщава се за пожар в постройка с публични функционалности, няма данни за потърпевши.

Германия към този момент е изпратила в Украйна обещаните танкове " Леопард 2 ", удостовери канцлерът Олаф Шолц. Според " Шпигел " Берлин към този момент е доставил на Киев и близо 40 бойни машини за пехотата " Мардер ".   

Британски танкове „ Challenger “ също към този момент са пристигнали в Украйна, оповестиха от украинска страна
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР