Президентът на Украйна Володимир Зеленски посещава Вашингтон

...
Украинският президент Володимир Зеленски е на посещение във Вашингтон за
Коментари Харесай

Украинският президент Володимир Зеленски е на посещение във Вашингтон за втори път, откакто Русия започна нападение срещу страната му преди повече от 18 месеца.

Украинският президент се среща с членове на Камарата на представителите и Сената, преди да се отправи към Белия дом за среща с президента Байдън. Но Зеленски се натъква на малко по-различна среда на Капитолийския хълм, отколкото през декември, когато демократите все още контролираха Камарата.

Редица републиканци в контролираната от Републиканската партия долна камара са скептични, ако не и гласно критични, относно продължаващата финансова помощ от страна на Съединените щати за Украйна, дори като г-н Байдън и републиканци като лидера на малцинството в Сената Мич Макконъл подчертават колко критична е тази помощ. Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти каза, че Зеленски е поискал съвместна сесия на Конгреса, но Маккарти твърди, че няма време за това тази седмица.

Русия нахлу през февруари 2022 г. И Зеленски, и г-н Байдън подчертаха на Общото събрание на ООН, че сигурността на Украйна е международна сигурност.

„Ако позволим Украйна да бъде разделена на части, сигурна ли е независимостта на която и да е нация?“ Г-н, попита Байдън по време на речта си на Общото събрание на ООН.

В скорошно интервю за „60 минути“ на CBS News Зеленски предупреди, че световният ред е заложен на карта.

"Ако Украйна падне, какво ще се случи след десет години? Само помислете за това. Ако [руснаците] стигнат до Полша, какво следва? Трета световна война?" Зеленски каза на Скот Пели в интервю за 60 минути, излъчено в неделя. „Ние защитаваме ценностите на целия свят. И това са украинските хора, които плащат най-високата цена. Ние наистина се борим за нашата свобода, ние умираме. Ние не сме измислица, ние не сме книга. Ние се борим наистина с ядрена държава, която заплашва да унищожи света."

Как да гледате посещението на Зеленски във Вашингтон

Какво: Президентът на Украйна Володимир Зеленски провежда срещи с висши лидери във ВашингтонДата: 21 септември, 2023 г. Час: Цял ден Местоположение: Капитол Хил и Белият дом Онлайн поток: На живо по CBS News в плейъра по-горе и на вашето мобилно устройство или устройство за стрийминг.
Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР