Украинският президент Володимир Заленски обяви, че ще бъдат прекъснати дипломатическите

...
Украинският президент Володимир Заленски обяви, че ще бъдат прекъснати дипломатическите
Коментари Харесай

Зеленски обяви, че скъсва дипломатическите отношения с Русия

Украинският президент Володимир Заленски разгласи, че ще бъдат прекратени дипломатическите връзки с Москва откакто Русия стартира пълномащабна военна интервенция на територията на страната му рано тази заран, оповестява " Ехото на Москва ".

Решението е изцяло закономерно. Още преди два дни Зеленски бе декларирал, че Киев обмисля да приключи дипломатическите връзки с Русия, откакто призна независимостта на републиките в Донбас.

„ Получих искане от Министерството на външните работи да прегледам въпроса за спиране на дипломатическите връзки сред Украйна и Русия. Сега ще работя по този въпрос и освен по този въпрос, само че и върху нашите ефикасни стъпки във връзка с ескалацията от страна на Руската федерация “, сподели в понеделник украинският президент. Въпреки това тогава той показва вяра, че няма да си стигне до действителен боен конфликт, а ще продължи да се търси решение на рецесията в разговор, със средствата на дипломацията.
„ Първото – доста е значимо публицистите да демонстрират на хората къде е лъжата. Мобилизация на бойния дух. Искам да се обърна към всички жители, към всичките почтени украински медии да популяризират информация по какъв начин мощно се борят нашите сили, тази информация е към момента малко. На нашите военни е нужна поддръжката на нашето популации. Армията ни е мощна и нашето население е също една мощна войска. Въоръжените сили на Украйна водят тежки боеве, отбиват офанзиви в Донбас, на север, на изток, на юг. Врагът е понесъл съществени загуби и ще има още по-сериозни загуби, тъй като са навлезли в наша земя. За защитата работи армията, националната взаимност е основната опора на украинската държавност “, декларира още Володимир Зеленски.

„ Ние към този момент раздаваме оръжие и ще раздаваме за отбрана на нашата земя – на всички искащи, на всички, които желаят да пазят нашия суверенитет. Всеки, който има военен опит и може да се причисли към защитата на Украйна би трябвало да се яви в съответните пунктове. Следете деликатно за по-детайлна информация “, добави украинският президент.

Той прикани, защото има ранени военни, където в лечебните заведения е нужна кръв, хората да се отзоват и да станат донори на бранителите на Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР