Украинският президент Владимир Зеленски заяви на среща с американски сенатори

...
Украинският президент Владимир Зеленски заяви на среща с американски сенатори
Коментари Харесай

Зеленски каза на американски сенатори, че Украйна ще загуби без помощта на САЩ

Украинският президент Владимир Зеленски съобщи на среща с американски сенатори в Киев, че Украйна ще загуби спора, в случай че Съединените щати не им окажат помощ. Това заяви в обществената мрежа X (бивша Туитър) ръководителят на делегацията, водачът на демократическото болшинство в Сената Чък Шумър след диалога.

„ Президентът Зеленски сподели на мен и на нашата делегация, че Украйна ще загуби войната с тежки последствия за украинския народ, Съединените щати, демокрацията и свободата без тази жизненоважна помощ “, сподели сенаторът. Шумър още веднъж прикани ръководителя на Камарата на представителите републиканеца Майк Джонсън и конгресмените да одобряват законопроекта, утвърден през февруари от Сената, който планува 95 милиарда $ помощ за Украйна, Израел и Тайван. 

Американската администрация по-рано изпрати искане до Конгреса за спомагателни бюджетни заеми през фискалната 2024 година, която стартира в Съединени американски щати на 1 октомври, главно за подкрепяне на Израел и Украйна, както и за противопоставяне на Китай и Русия в Азиатско-тихоокеанския район. Общо изпълнителната власт, ръководена от президента Джо Байдън, би желала да получи към 106 милиарда $ за тези цели.

По-нататъшната орис на настояването и различните законопроекти остава неразбираема. Група републиканци в Камарата на представителите и Сената се оповестиха през последните месеци срещу продължаването на финансовата помощ за Киев. Джонсън поредно предизвестява за желанието си да свърже по-нататъшната помощ за Украйна със стягане на контрола по южната граница на Съединени американски щати.

На 13 февруари Сенатът, с поддръжката на група републиканци, одобри различен вид на законопроекта, предусещащ отпущането на 95 милиарда $ помощ за Украйна, Израел и Тайван. Пакетният законопроект обаче не включва разпореждания за стягане на контрола по южната граница. На 15 февруари Камарата на представителите излезе в двуседмична почивка, без да гласоподава законопроекта.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР