Украинският президент Владимир Зеленски разкритикува бившия държавен секретар на САЩ

...
Украинският президент Владимир Зеленски разкритикува бившия държавен секретар на САЩ
Коментари Харесай

Зеленски нападна Кисинджър заради предложението му Украйна да постигне мир чрез териториални отстъпки за Русия

Украинският президент Владимир Зеленски разкритикува някогашния държавен секретар на Съединени американски щати Хенри Кисинджър, че е предложил по-рано тази седмица Украйна да отстъпи част от територията си на Русия в името на мира, написа американското издание The Hill .

В послание в сряда Зеленски съобщи, че Кисинджър „ излиза от дълбокото минало и споделя, че парче от Украйна би трябвало да бъде обещано на Русия “ и че „ календарът на Кисинджър не е 2022, а 1938 “ – отпратка към Мюнхенското съглашение, с което Западът разрешава на Нацистка Германия да анексира Судецката област на Чехословакия.

„ Зад всички тези геополитически спекулации на тези, които поучават Украйна да подари нещо на Русия, „ великите геополитици “ постоянно не желаят да видят елементарните хора “, сподели Зеленски. „ Милиони от тях фактически живеят на територията, която оферират да разменят за илюзията за мир. Винаги би трябвало да виждаш хората “.

На Световния стопански конгрес в Давос, Швейцария, в понеделник, 98-годишният Кисинджър сподели, че сред Москва и Киев „ би трябвало да стартират договаряния за мир “ и че „ в идеалния случай разграничителната линия би трябвало да се върне на статуквото от преди войната “.

Зеленски сподели в сряда, че няма да обърне внимание на „ тези, които бързат за нова среща с диктатора “, базирайки се на Путин.

„ Каквото и да прави съветската страна, постоянно има някой, който споделя: дано вземем поради нейните ползи. Тази година в Давос още веднъж се чу “, сподели той. „ Въпреки хилядите съветски ракети, които поразиха Украйна. Въпреки десетките хиляди убити украинци “

Както отбелязва изданието, след изтеглянето на съветските войски от региона на Киев, в НАТО оповестиха, че Украйна може да завоюва войната с Русия.

Зеленски даде обещание Украйна да се бие, „ до момента в който не си върне всичките си територии “ и в последното си послание сподели, че „ всички тези, които пазят страната, се съпротивляват на извънредно ожесточената атака на съветските войски на изток “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР