Украинският президент Владимир Зеленски, каза, че всеки ден от тази

...
Украинският президент Владимир Зеленски, каза, че всеки ден от тази
Коментари Харесай

Зеленски: Ако Украйна падне, Русия напада половината Европа

Украинският президент Владимир Зеленски, сподели, че всеки ден от тази война украинските бойци " се държат с хватка на булдог ". Това съобщи той след срещата си с американския си сътрудник Джо Байдън в Белия дом, оповестява УНИАН.

" Те гризат и задушават съветските окупатори, доколкото е допустимо. Никога до момента съветската тирания не е срещала толкоз мощна опозиция. Никога повече Русия няма да може да унищожи друга нация ", написа той.

Зеленски сподели, че описът на съветския президент Владимир Путин със страни за заличаване е дълъг и в случай че Украйна падне, половината Европа ще бъде изложена на риск да попадне в областта на въздействие на Москва.

" Сега Путин има друг лист с цели. Вместо да диктува условия на Америка, Европа и целия свободен свят, Путин е заставен да се унижава, като персонално приема делегация от Пхенян и се пробва да откри снизхождение на Техеран. Това показва неговата явна уязвимост ", сподели президентът.

Той напомни, че Украйна заплаща най-високата цена за отбрана на свободата и световната сигурност.

" Всеки ден и всяка нощ Русия продължава своя гнет с ракети и ирански дронове. Но всеки ден нашето единение остава мощно. Вие стоите с нас. Ние знаем, че няма да паднем. И виждаме по какъв начин нашата независимост поддържа хватката на булдог Ние сме уверени, че други " нации няма да би трябвало да изпращат армиите си в тази борба. Украйна е в положение да приключи тази война с победа, която ще бъде нашата обща победа. Днес това не е империята на злото, а единствено неналичието на единение, което може да сложи свободата на колене ", добави Зеленски.

Припомняме, че държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън разгласи в четвъртък упования нов пакет американска помощ за Украйна. Вашингтон дава 128 милиона $ нова американска помощ за сигурността на Украйна, както и 197 милиона $ в оръжие и съоръжение.

Пакетът включва спомагателни муниции за противовъздушна защита, " с цел да подкрепи укрепването на противовъздушната защита на Украйна против въздушни набези от Русия в този момент и през идната зима, когато Русия евентуално ще възобнови офанзивите си против украинската сериозна инфраструктура ", сподели Блинкън.

" Той също по този начин съдържа артилерийски муниции и противотанкови средства, както и касетъчни муниции, които в допълнение ще подобрят способността на Украйна да продължи контранастъплението си против съветските сили ", добави той.

Съобщението пристигна на фона на визитата Зеленски в Белия дом.

САЩ остават ангажирани с оказването на поддръжка в напъните на Киев да се отбрани против нашествието на Русия. Това съобщи Байдън.

" По-рано тази седмица на Общото заседание на Организация на обединените нации дадох да се разбере, че никоя нация не може да бъде в действителност сигурна в света, в случай че в действителност не се надигнем и не защитим свободата на Украйна пред лицето на тази съветска грубост и експанзия, сподели Байдън в Овалния кабинет. Ето за какво ние събрахме коалиция от повече от 50 страни - 50 страни, с цел да помогнем на Украйна да се отбрани. "

Байдън сподели, че Съединени американски щати са почнали процеса на " формализиране на нашия дълготраен ангажимент към сигурността на Украйна ", дружно с сътрудниците водачи от Г-7 и други интернационалните сътрудници, " и по тази причина ние поддържаме обективен и дълготраен мир, който зачита украинския суверенитет и нейните териториална целокупност. "

Байдън похвали " голямата смелост " на народа на Украйна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР