Украинският президент Владимир Зеленски е одобрил създаването на специална бойна

Украинският президент Владимир Зеленски е одобрил създаването на специална бойна ...

Рабинович: Бойна група, одобрена от украинския президент, ще напада журналисти и депутати

"Украинският президент Владимир Зеленски е одобрил създаването на специална бойна група от 20 души, която да извършва нападения и физическо отстраняване на журналисти и депутати, които са неугодни на властта." Това обяви опозиционният депутат Вадим Рабинович по телевизия Newsone от партията „Опозиционна платформа - За живота”, пише БГНЕС. Той обвини Зеленски в създаването на фашистки режим в Украйна. И прогнозира, че на президента на го очаква участта на Чаушеску, убит в хода на народното въстание през 1989 г.
„Тоест сега в Украйна журналистите може да бъдат бити – Зеленски е разрешил. Може и телевизии да се закриват – Зеленски е разрешил! Сега вече може и да се убива – Зеленски е разрешил! Искам обаче да предам на Зеленски: имаше много такива, мога да ги изброя от Чаушеску до когото си поискате, и всички свършиха по един и същ начин. И ти, който предаде украинския народ, ще свършиш така”, отбеляза Рабинович.

И украинският президент Зеленски с COVID-19 И украинският президент Зеленски с COVID-19
Украинският президент Владимир Зеленски заяви в понеделник, че е дал положителен тест за новия коронавирус, но се е чувствал добре, пре...
Изданието припомня, че в началото на февруари Владимир Зеленский издаде указ да се задейства решението на Съвета национална сигурност и отбрана на Украйна да бъдат спрени за пет години телевизиите "112 Украйна", "NewsOne" и "ZIK", както и санкции срещу депутата от фракцията "Опозиционна платформа – За живота" Тарас Козак, който притежава тези медии. Санкционираните телевизии са опозиционни и са свързани с един от лидерите на партията Виктор Медведчук.

Източник: actualno.com